Styrelsen

Permakultur i Sverige

Våra Styrelsemedlemmar

Idag (2020) är vi följande 6 personer från olika delar av landet som sitter i Permakultur i Sveriges styrelse.

Hans Ryding

Är ledamot i styrelsen för Permakultur i Sverige och i Skåne. Driver ett eget permakulturdesignföretag och bor och arbetar främst längs med Skånska västkusten. Hans specialiserar sig på en kombination av social design och växt- och odlingsdesign (med lite avstickare inom energi-, värmesystem och organisationsdesign.), och lär bl.a. ut kurser i att designa och skapa gemensamma platser och odlingar med hjälp av permakultur.

Hans gick PDC för Esbjörn Wandt vid Glokala folkhögskolan i Malmö, och håller på att diplomera sig via det Engelska diplomeringssystemet.

 

Kicki Bobacka

Kicki Bobacka, kassör sedan 2006 med uppehåll 2014, gillar organisering, register och liknande. Hon har familjeföretaget Kickis Trädgård i Lund med praktisk verksamhet i trädgården i stan och i lanthandeln ’Mitt i byn’ i Verum. Kicki arrangerar den årliga

Skördefesten i Stadsparken för Lunds kommun och har t.o.m. 2016 varit engagerad i Östersjöprojektet REALS, permakulturprojektet Food Diversity och Sambruket i Sösdagabygdens projekt.

Chris Druid

Chris har suttit i styrelsen sedan slutet av 90-talet som sekreterare. Hon gick en veckas kurs med David Holmgren på Biskops Arnö folkhögskola 1994, och har därefter ett par PDC, senast med Richard Perkins.

Hon har organiserat permakulturföreningens monter på trädgårdsmässan i Älvsjö, Stockholm, sedan 2011, och är stadsodlare med kolonilott.

Chris menar att permakultur är ett sätt att tänka och agera för en bättre värld. Hon bor i Vaxholm.

Jeff Ranara