Skapa en permakulturdesign över en plats. A Step-By-Step Guide

Lär dig att enkelt skapa en permakulturdesign över en plats!

Drömmer du precis som jag om en prunkande ätbar trädgård som ger hög avkastning med låg arbetsinsats?

Vill du också ha en lättskött plats som skapar ökad biologisk mångfald, och utökar platsens resurser och samtidigt ett klimatsmart vardagstänk åt de som lever och njuter på platsen?

– Då är boken för dig!

 

Boken är både en kunskapsguide, en en källa till inspirationskälla. Samtidigt är den en gedigen verktygslåda för dig som vill skapa en hållbar permakulturdesign. Den kan användas om och om igen!

Metodiken och designprocessen i boken kan användas inom alla permakulturens verksamhetsområden. Den fungerar även lika bra på alla platser du väljer att skapa denna hållbara design. Ingen förkunskap behövs.

När din permakulturdesign är klar ger boken även verktygen för att implementera din design. Som ett ytterligare stöd i kunskap att senare observera, reflektera och revidera din design. Boken hjälper dig vidare hela vägen tills de skapade lösningarna och systemen i din design uppfyller dina behov och önskemål.

 

Så lär du dig att enkelt skapa en permakulturdesign över en plats!!

– Bokens kapitel guidar dig från Idé till färdig design och är den första riktiga handboken som guidar dig genom alla steg genom permakulturens metod “permakulturdesign” på svenska i Sverige.

Kapitlen (bokens innehåll) är likvärdig strukturen kring en PDC-kurs men ger dig inget certifikat.

Handboken kan användas som ett stöd och en stabil hjälp på en PDC-kurs eller som kunskapskälla, istället för en kurs – För att på egen hand skapa dig den platsen du alltid drömt om!

 

Fördelarna med boken om Permakulturdesign

 

  • Du kommer att ha en genuin design för din valda plats/trädgård när du gjort alla uppgifter i boken.
  • Lära dig strukturen för hur du  “Step – By – Step” skapar och implementerar din design, så att dina mål med din plats / trädgård blir verklighet.
  • Kunskapen kan användas som stöd om och om igen när du skapar permakulturdesign över andra platser. Oavsett hur många!
  • I din egen takt skapar din permakulturdesign över platsen du valt. Sen ger boken även ytterligare kunskaper att utveckla platsen.
  • Gå även med i gruppen Permakultur i Praktiken på Västergården och prata design med oss där. Här svarar jag på frågor funderingar och bollar idéer!