Permakultur Västergården

Att odla hållbart och öka resurserna på en specifik plats.

I många år var det min dröm att arbeta med permakulturdesign på en egen plats och nu äntligen är det något jag gör! 

Hållbar odling för mig:

Lev din dröm i din trädgård

Arbeta från helhet ner till detaljer, i harmoni med den naturliga miljön som den inhyser och platsens förutsättningar där du befinner dig. Jordens klimat- och mikroklimats-egenskaper måste beaktas, liksom landets läge och anpassning till dessa egenskaper i stället för att försöka förändra dem. Ha koll på allt du behöver när det gäller platsdata och sektorer som vind, vatten, sol. Här kan en kurs i permakultur hjälpa dig att skapa kontroll inför planering. 

Skapa en lättskött trädgård där låg insats ger hög avkastning

Det handlar också om att spara på sin egen kraft genom att skapa förutsättningar för detta. Att täckodla skapar både näring, lägger grunden till en lättskött trädgård, minskar vatten avdunstningen vilket i sin tur genererar en minskad arbetsbörda när det gäller bevattning. Du kan även tänka över placering av dina trädgårdsland, din köksträdgård – Odla växter som kräver daglig skötsel nära, och å andra sidan odla grödor som kräver lite skötsel längst bort i sin trädgård. Eller lägg landen på ett behagligt sätt planerat så att du finner det enkelt för just dig och hur du vill arbeta.

Permakultur Västergården

Mireille Lewis som driver Permakultur Västergården är Permakulturdesigner.

Gården har en gedigen design som sträcker sig över 2.55 hektar land och är ackrediterat

Permakultur LAND-center sedan 2019. Skogsträdgården är en kombination av njutbar, ätbar och hållbar trädgårdsdesign.

Vi håller visningar i Skogsträdgården, boka gärna visning, eller kom till en av de event vi håller på gården. Välkomna hit till en härlig rundtur med en massa kunskap och spännande inspiration.

Gården ingår även i ett permakulturdiplom-projekt hos Nordiska Institutet i Permakultur.

För oss är permakultur och dess metod en väg mot en hållbar samhällsutveckling där alla i samhället tar del och arbetar mot samma mål. En bättre mer hållbar värld!

 

 

 

Permakultur Västergården är ett av Sveriges LAND-center. En plats för kuskap och utbildning. Välkommen till oss!

Permakultur Västergården

Livskvalité, skönhet och energiåterhämtning

Sträva alltid efter att skapa en trädgård som ger mer energi än den tar. Hos oss på västergården är det en trädgård som har en viss estetik och som ger ett stort välbefinnande att gå i, detta för att vi utvunnit detta ur våra visioner när vi gjorde vår permakulturdesign. Det är väldigt viktigt för oss med estetiken i trädgården för att vi skall trivas, kunna koppla av och njuta i trädgården.

Inte ens blomsterrabatterna hos oss är utformade slumpmässigt, utan de återspeglar resultaten ur vår permakulturdesign, där blommor möter ätbart och skönhet möter nytta i en fantastisk mix. Där vi vår plats och den biologiska mångfalden njuter och frodas samtidigt.

Jag hoppas att du kommer finna detta lika fantastiskt som jag gör och är du mer nyfiken och vill lära dig mer om hur du skapar en permakulturdesign på din plats är du välkommen att gå en onlinekurs hos mig.

Vi ses !

Mireille Lewis
Permakulturdesigner