Hej alla medlemmar och andra permakultur-intresserade!

Här kommer en liten uppdatering om vad som är på gång i föreningen just nu:

Ny styrelse

På årsmötet den 28 mars valdes en ny styrelse med sju ledamöter enligt valberedningens förslag. Mer information om vilka som sitter i den nya styrelsen hittar du här.

Styrelsen höll sitt konstituerande möte den 24 april där Robert Hall och Veronica Setterhall valdes till föreningens ordförande (och därmed juridiska firmatecknare) på ett år. Styrelsen håller även på att utse övriga viktiga funktioner.

Styrelsen har konstaterat att föreningen behöver en genomgång både när det kommer till informationsstruktur och övergripande organisation och kommer därför att fortsätta det arbete som designgruppen har påbörjat.

Mer information styrelsens fortsatta arbete kommer att presenteras här på hemsidan och även i tidskriften.

Pyralidstopp

Permakultur Sverige ställer sig bakom kampanjen Pyralidstopp nu! som har initierats av Koloniträdgårdsförbundet. Pyralider är en grupp bekämpningsmedel som används inom lantbruket och som kan orsaka skador på bland annat potatisväxter (tomater, chili, paprika, potatis), baljväxter (ärtor och bönor) samt korgblommiga arter (dahlior, astrar, jordärtskockor). Ämnena kan finnas kvar i jord och spannmål i många år och har uppmärksammats av fritidsodlare som har fått in ämnena i sina odlingar genom exempelvis gödsel från djur som har ätit växtlighet och spannmål från jordar som har besprutats med dessa ämnen. Det handlar alltså om skador som är mycket svåra att skydda sig emot då det är oerhört svårt som fritidsodlare att spåra ursprunget om man drabbas av pyralidskador.

Läs mer om initiativet där det även finns tydlig information om hur pyralidskador ser ut och vad du själv kan göra för att undvika skador på dina odlingar.

https://www.pyralidstopp.nu/ 

Nya permakulturplatser

Det har kommit upp några nya permakulturplatser och permakulurdesigners här på hemsidan.

Permakultur i praktiken

Vi är dock ganska så säkra på att det finns fler där ute i landet, så om du är medlem i föreningen och inte finns med på sidan, skicka ett mail till web@permakultur.se så lägger vi till dig.

Och är du inte medlem än så hittar du information om hur du går med här.

Kurser och utbildningar

Även kalendariet börjar fyllas på med fler kurser och utbildningar i Permakultur, så ta gärna en titt där också:

Kurser & evenemang