Huvudman för Holma Folkhögskola är en ideell förening, bestående av åtta medlemsorganisationer.
Och en av dem är Permakultur Sverige. Det innebär att vi har en representant i styrelsen och att vi kan vara med och fatta beslut som skolans långsiktiga mål och framtid.

Skolans inriktning är permakultur, hållbarhet, ekologisk odling och omställning. Utbildningarna ger praktisk och teoretisk kunskap om hållbara och kretsloppsanpassade system för livsmedel, energi, boende mm. Alla kurser innehåller praktiskt arbete som till exempel odling.

Gå kurs på Holma folkhögskola!
Två kurser som startar i vår är öppna för ansökan fram till 1/2 2017:

Skogsträdgård introduktion – distans (10/4-24/9 2017)
En skogsträdgård kan ses som ett matproducerande ekosystem. Kursen ger en introduktion till skogsträdgårdens växter och nyttodjur, grundläggande ekologiska principer och möjliga användningsområden. Mer info och ansökan här!

Odla för självförsörjning – distans (13/3-14/10 2017)
Kursen ger grundläggande praktiska och teoretiska kunskaper i ekologisk odling av grönsaker, frukter och bär med tanke på självförsörjning eller småskalig försäljning. Mer info och ansökan här!

Utöver dessa har skolan flera andra kurser som det kommer att bli möjligt att söka inför kommande terminer. Exempelvis distanskurs i Permakultur (PDC), Skogsträdgårdsodling på halvfart och Resilient entreprenörsskap på heltid. Skolan ger också möjlighet att läsa upp gymnasiebetyg genom Allmän kurs med omställningsprofil.

Öppen folkbildning
Holma Folkhögskola arrangerar också föreläsningar, aktiviteter och workshops som är öppna för både kursdeltagare och allmänheten. Dessa genomförs i samarbete med våra medlemsföreningar. Ambitionen är att nå ut till fler människor och till fler platser än vad vi kan göra med vår övriga verksamhet

Mer information om skolan och alla kurser hittar du på: www.holmafolkhogskola.se

Permakultur Sveriges representant i Holma folkhögskolas styrelse är My Kjellberg (070-4030053, mysis_relicta@yahoo.se) som du gärna får höra av dig till om du har frågor eller idéer.

Vill engagera dig mer kan du också gå med i arbetsgruppen för Holma Folkhögskola som bildats i Permakultur Sverige.

Tillsammans odlar vi en hållbar framtid!

-My Kjellberg