Fleråriga Grönsaker

 

Boken “Fleråriga grönsaker – upptäck, odla, njut” innehåller beskrivningar av ett 60-tal härdiga, fleråriga grönsaker med ätbara blad, skott, blommor, frukter, rötter och/eller frön!

 

Du kommer också kunna drömma dig bort i och njuta av:

  •  Fördelarna med att odla dessa växter jämfört med vanliga grönsaker
  •  Utförlig bakgrundsinformation och fakta om växterna
  •  Handfasta odlingsråd
  •  Konserveringstips och inspirerande recept
  •  Detaljerade tabeller över växternas egenskaper och näringsvärden
  •  Information om var du får tag på plantor och frön

Du kommer att ha mycket glädje av denna bok, oavsett om du är en nyfiken grönsaksodlare, tycker om att odla blommiga perenner, eller har en naturnära trädgård som du vill förgylla med lättskötta ätbara växter.

Boken blev nominerad till årets trädgårdsbok 2016.

Det finns även ett spel…

Ett spel för hela familjen!

Spelet om fleråriga grönsaker är ett roligt familjekortspel som ger dig en inblick i den mångfald av fleråriga ätbara växter som vi kan odla och njuta av i vårt svenska klimat.

Några av växterna känner du säkerligen igen, som sparris, rabarber och pepparrot, medan andra gröna godsaker som potatisbönalungrot och salladsaralia troligtvis är nyheter för de flesta. De 60 fleråriga ätbara växter vi har valt att ta med i detta spel är de som vi tycker har mest potential i vårt nordliga klimat och som ger smakrika möjligheter i vår matlagning!

Spelet är ett bra komplement till boken för att på ett roligt sätt lära sig om växterna och dess ätbarhet utantill och man kan också använda korten när man planerar sina odlingsbäddar med fleråriga grönsaker!

Ålder: ca 10-100 år
Antal spelare: 2-4 personer

Köp spelet – Här!