PDC – Certifieringskurs i permakultur i Järna

PDC – Certifieringskurs i permakultur i Järna

20 – 21 maj, 3 – 4 juni, 1 – 2 juli, 18 – 20 augusti, 26 – 27 augusti

På den här kursen går vi igenom permakulturens designprinciper & designverktyg, jorduppbyggnad, no-dig odling, agroforestry & skogsträdgårdar, fleråriga grönsaker, regnvattensinsamling, bevattningsmetoder, komposteringsmetoder, växthus för nordliga breddgrader, hönshållning och biodling m.m.

Några av Europas ledande odlare och lärare föreläser och vi gör studiebesök till inspirerande platser som BÖRJE REMSTAMS fantastiska no-dig trädgård utanför Eskilstuna och Permakultur Stjärnsund och Humble Habitat i Dalarna.

Som en del av kursen får deltagarna jobba med ett designprojekt i grupp som presenteras på kursens sista dag. Efter avslutad kurs delas ett internationellt erkänt certifikat ut – Permaculture Design Certificate av Nordiska Institutet för Permakultur. Inga förkunskaper krävs.

Kursavgift: 8.500 kr, går att delbetala.

Kursen hålls på fina Charlottendal Gård, en ekoby på 35 hektar med 6 hushåll utanför Järna som varje år är värd för internationella volontärer. Det finns möjligheter till övernattning på gården, maila för mer info. www.charlottendal.se

Huvudlärare på kursen är MARIA SVENNBECK, diplomerad permakulturdesigner, utbildad permakulturlärare, trädgårdsmästare och småskalig grönsaksodlare. Maria har hållit över 50 introduktions- och certifieringskurser i permakultur de senaste 15 åren både i Sverige och internationellt.www.holisticgardening.se

CHARLES DOWDING, internationellt känd odlare och författare som skrivit dussintals böcker om no-dig metoden. Charles föreläser om hur han byggt upp sin fantastiska odling på Homeacres Farm i Somerset. https://charlesdowding.co.uk

ANNEVI SJÖBERG, certifierad permakulturdesigner och en av grundarna till Permakultur Stjärnsund, medförfattare till böckerna Skogsträdgården: odla ätbart överallt & Fleråriga grönsaker: upptäck, odla, njut. Annevi föreläser om hållbart skogsbruk, skogsträdgårdar och fleråriga grönsaker.

BÖRJE REMSTAM, f.d ordförande i FOBO (Förbundet Organisk Biologisk Odling) och författare till boken Min dröm om lustgården. Med sina 40 års erfarenhet av täckodling är han en av Sveriges mest erfarna no-dig odlare.

PELLA THIEL, ekolog och har varit med och grundat svenska delar av internationella nätverk som End Ecocide Sverige och Omställningsnätverket (den svenska delen av Transition Network). Hon är även sakkunnig inom UN Harmony with Nature.http://pellathiel.se

JORDAN VALENTIN LANE, arkitekt och certifierad permakulturdesigner som föreläser om hönshållning och biodling.

PETER HAGERROT, journalist och filmare som har hållit i kursen Ett år i Omställning och undervisat i inre omställning på Lunds universitet. Han bor på, och är grundaren av Charlottendals gård, och är även aktiv i ERO, Ekobyarnas riksorganisation och BEN, Baltic Ecovillage Network.

Kursinfo: info@holisticgardening.se

Event Information

}  maj 20, 2023 to augusti 27, 2023
  lördag, 06:03 to 06:03
n  PDC
  Stockholm
  https://charlottendal.se
  info@holisticgardening.se
    SEK8.500

Event Organizer

   Holistic Gradening
  info@holisticgardening.se

Get Tickets

Remaining Tickets:

This Event is fully booked.Please contact to website Owner

Share event