PDC – Certifieringskurs i permakultur Mölnbo/Stockholm

PDC – Certifieringskurs i permakultur Mölnbo/Stockholm

STOCKHOLM    13-14 maj, 3-4 juni, 2-3 september, 16-17 september + 5 digitala föreläsningar

Den här kursen hålls på Långbro Gård i Mölnbo. En gård med anor från 1840-talet som planeras bli en mötesplats för odling, hantverk och besöksverksamhet. På kursen går vi igenom permakulturens designprinciper & designverktyg, jorduppbyggnad, no-dig odling, agroforestry & skogsträdgårdar, fleråriga grönsaker, nötodling, regnvattensinsamling, gråvattenhantering, bevattningsmetoder, komposteringsmetoder, livsmedelsförädling, växthus för nordliga breddgrader, hönshållning och biodling m.m.

Några av Europas ledande odlare och lärare föreläser och vi gör studiebesök till inspirerande platser som BÖRJE REMSTAMS fantastiska no-dig trädgård utanför Eskilstuna och vi jobbar praktiskt hos ANNA MODIG, certifierad permakulturdesigner och trädgårdsmästare på Ingarö, som byggt upp en vacker no-dig odling med grönsaker och snittblommor. Och som en del av kursen får deltagarna jobba med ett designprojekt som presenteras på kursens sista dag. Efter avslutad kurs delas ett internationellt erkänt certifikat ut – Permaculture Design Certificate av Nordiska Institutet för Permakultur. Inga förkunskaper krävs.

Kursavgift: 8.500 kr inkl. moms (kan delbetalas)

Huvudlärare på kursen är MARIA SVENNBECK, diplomerad permakulturdesigner, utbildad permakulturlärare, trädgårdsmästare och småskalig grönsaksodlare. Maria har hållit över 50 introduktions- och certifieringskurser i permakultur de senaste 15 åren både i Sverige och internationellt.

CHARLES DOWDING, internationellt känd odlare och författare som skrivit dussintals böcker om no-dig metoden. Charles föreläser om hur han byggt upp sin fantastiska odling på Homeacres Farm i Somerset.

ANNEVI SJÖBERG, certifierad permakulturdesigner och en av grundarna till Permakultur Stjärnsund, medförfattare till böckerna Skogsträdgården: odla ätbart överallt & Fleråriga grönsaker: upptäck, odla, njut. Annevi föreläser om hållbart skogsbruk, skogsträdgårdar och fleråriga grönsaker.

BÖRJE REMSTAM, f.d ordförande i FOBO (Förbundet Organisk Biologisk Odling) och författare till boken Min dröm om lustgården. Med sina 40 års erfarenhet av täckodling är han en av Sveriges mest erfarna no-dig odlare.

ANDERS LINDÉN, är en av pionjärerna inom svensk Agroforestry som föreläser om hur han tog över sin familjegård Rydeholm på Österlen och nu odlar hundratals frukt- och nötträd.

DAGAR från Groblad’s Permakultur föreläser om hur han designat och byggt ett orangerie som är anslu- tet till familjens bostadshus där de renar och återbrukar husets BDT-vatten.

YLVALI från Groblad’s Permakultur, föreläser om hur deras skogsträdgård växte fram och hur de tar hand om skörden genom livsmedelsförädling. Ylvali berättar också hur de ettåriga odlingarna sköts och hur de samodlar grönsakerna med gröngödsling.

JORDAN VALENTIN LANE, arkitekt och certifierad permakulturdesigner som föreläser om hönshållning och biodling.

Anmälan görs på: www.holisticgardening.se

Event Information

}  maj 13, 2023 to september 17, 2023
  lördag, 05:23 to 05:23
  Stockholm
  http://www.holisticgardening.se
    SEK8.500

Event Organizer

Get Tickets

Remaining Tickets:

This Event is fully booked.Please contact to website Owner

Share event