PDC – Certifieringskurs i permakultur i Stockholm

PDC – Certifieringskurs i permakultur i Stockholm

19 – 20 aug,16 – 17 sep, 23 – 24 sep, 30 sep – 1 okt, 7 – 8 okt

På den här kursen går vi igenom permakulturens designprinciper & designverktyg, jorduppbyggnad, no-dig odling, agroforestry & skogsträdgårdar, regnvattensinsamling, bevattningsmetoder, olika komposteringsmetoder, växthus för nordliga breddgrader och mycket mer. Några av Europas ledande odlare och lärare föreläser och vi gör studiebesök till BÖRJE REMSTAMS fantastiska no-dig trädgård utanför Eskilstuna och jobbar praktiskt på Långbro gård i Mölnbo.

Och som en del av kursen får deltagarna jobba med ett designprojekt som presenteras på kursens sista dag. Efter avslutad kurs delas ett internationellt erkänt certifikat ut – Permaculture Design Certificate av Nordiska Institutet för Permakultur. Inga förkunskaper krävs.

Kursavgift: 7.500 kr, kan delbetalas.

Huvudlärare på kursen är MARIA SVENNBECK, diplomerad permakulturdesigner, utbildad permakulturlärare, trädgårdsmästare och småskalig grönsaksodlare. Maria har hållit över 50 introduktions- och certifieringskurser i permakultur de senaste 15 åren både i Sverige och internationellt och var tidigare ordförande i svenska permakulturföreningen.

CHARLES DOWDING, internationellt känd odlare och författare som skrivit dussintals böcker om no-dig metoden. Charles föreläser om hur han byggt upp sin fantastiska odling på Homeacres Farm i Somerset.

ANNEVI SJÖBERG, certifierad permakulturdesigner, utbildad miljövetare och miljöingenjör, en av grundarna till Permakultur Stjärnsund, medförfattare till böckerna Skogsträdgården: odla ätbart överallt & Fleråriga grönsaker: upptäck, odla, njut. Annevi föreläser om hållbart skogsbruk, skogsträdgårdar och fleråriga grönsaker.

BÖRJE REMSTAM, f.d ordförande i FOBO (Förbundet Organisk Biologisk Odling) och författare till boken Min dröm om lustgården. Med sina 40 års erfarenhet av täckodling är han en av Sveriges mest erfarna no-dig odlare.

Mer info och anmälan på :www.holisticgardening.se

Event Information

  Formalinfabriken Sickla, Stockholm
}  augusti 19, 2023 to oktober 08, 2023
  lördag, 10:00 to 17:00
n  PDC
  http://www.holisticgardening.se
    SEK7500

Event Organizer

Get Tickets

Remaining Tickets:

This Event is fully booked.Please contact to website Owner

Share event