PDC – Certifieringskurs i permakultur i Stockholm 2023

PDC – Certifieringskurs i permakultur i Stockholm 2023

 

KURSEN ÄR NU FULLBOKAD – VÄNTELISTA FINNS

   25-26 feb, 25-26 mars, 22-23 april, 6-7 maj, 27-28 maj + 3 digitala träffar

Kursavgift: 8.500 kr inkl. moms, delbetalning av kursavgiften möjlig

På den här kursen går vi igenom permakulturens designprinciper & designverktyg, jorduppbyggnad, no-dig odling, agroforestry & skogsträdgårdar, regnvattensinsamling, bevattningsmetoder, olika komposteringsmetoder, växthus för nordliga breddgrader och mycket mer.

Några av Europas ledande odlare och lärare föreläser och vi gör studiebesök till inspirerande platser som BÖRJE REMSTAMS fantastiska no-dig trädgård utanför Eskilstuna och till HUVUDSTA TRÄDGÅRD i Solna som är en Zero Waste Garden.Vi gör praktik hos ANNA MODIG, certifierad permakulturdesigner och trädgårdsmästare på Ingarö, som byggt upp en vacker no-dig odling med grönsaker och snittblommor. Vi jobbar även praktiskt hemma hos JEANETTE SAHLSTRÖM och JENS ÄLVENSTRAND i Huddinge, två permakulturister som har grönsaksodlingar,  en miniskogsträdgård och höns i sin villaträdgård.

Och som en del av kursen får deltagarna jobba med ett designprojekt som presenteras på kursens sista dag. Efter avslutad kurs delas ett internationellt erkänt certifikat ut – Permaculture Design Certificate av Nordiska Institutet för Permakultur.

Inga förkunskaper krävs.

Huvudlärare på kursen är MARIA SVENNBECK, diplomerad permakulturdesigner, utbildad permakulturlärare, trädgårdsmästare och småskalig grönsaksodlare. Maria har hållit över 50 introduktions- och certifieringskurser i permakultur de senaste 15 åren både i Sverige och internationellt och var tidigare ordförande i svenska permakulturföreningen.

CHARLES DOWDING, internationellt känd odlare och författare som skrivit dussintals böcker om no-dig metoden. Charles föreläser om hur han byggt upp sin fantastiska odling på Homeacres Farm i Somerset.

ANNEVI SJÖBERG, certifierad permakulturdesigner, utbildad miljövetare och miljöingenjör, en av grundarna till Permakultur Stjärnsund, medförfattare till böckerna Skogsträdgården: odla ätbart överallt & Fleråriga grönsaker: upptäck, odla, njut. Annevi föreläser om hållbart skogsbruk, skogsträdgårdar och fleråriga grönsaker.

BÖRJE REMSTAM, f.d ordförande i FOBO (Förbundet Organisk Biologisk Odling) och författare till boken Min dröm om lustgården. Med sina 40 års erfarenhet av täckodling är han en av Sveriges mest erfarna no-dig odlare.

ANDERS LINDÉN, är en av pionjärerna inom svensk Agroforestry som föreläser om hur han tog över sin familjegård Rydeholm på Österlen och nu odlar hundratals frukt- och nötträd.

ELIN ARONSSON BIES, trädgårdsmästare på Huvudsta Trädgård där hon samarbetar med lokala restauranger och butiker för att skapa en hållbar cirkulär odling i stadsmiljö. Förutom grönsaker odlar hon också bin och föder upp vaktlar.

Mer info och anmälan på: www.holisticgardening.se

Event Information

}  februari 25, 2023 to maj 28, 2023
  lördag, 10:25 to 10:25
n  PDC
    SEK8.500

Event Organizer

Get Tickets

Remaining Tickets:

This Event is fully booked.Please contact to website Owner

Share event