Digital PDC – Certifieringskurs i permakultur med 2 helgträffar i Stockholm

Digital PDC – Certifieringskurs i permakultur med 2 helgträffar i Stockholm

På den här kursen erbjuder vi 11 digitala föreläsningar via plattformen Zoom på tisdagar och torsdagar kl 17.00 – 19.30
mellan 12 september till 19 oktober (ej den 3e okt)

Och två helger med praktik, studiebesök och designarbete i Stockholm och på Långbro gård i Mölnbo. 2 – 3 september och 21 – 22 oktober

Kursavgift : 7.500 kronor, kan delbetalas

Vi går igenom permakulturens designprinciper & designverktyg, jorduppbyggnad & kompostering, regenerativ odling & agroforestry, no-dig odling, fleråriga grönsaker & skogsträdgårdar, regnvattensinsamling, bevattningssystem, växthus för nordliga breddgrader, m.m. Och som en del av kursen får deltagarna jobba med en designuppgift som redovisas i slutet av kursen varefter ett ett internationellt erkänt certifikat delas ut – Permaculture Design Certificate av Nordiska Institutet för Permakultur.

Huvudlärare på kursen är MARIA SVENNBECK, diplomerad permakulturdesigner, utbildad permakulturlärare, trädgårdsmästare och småskalig grönsaksodlare. Maria har hållit över 50 introduktions- och certifieringskurser i permakultur de senaste 15 åren både i Sverige och internationellt.

Vi besöker BÖRJE REMSTAM, författare och tidigare ordförande i FOBO som visar sin imponerande no-dig trädgård utanför Eskilstuna. Börje slutade gräva och vattna för 40 år sedan och har sedan dess byggt upp en en otroligt vacker och produktiv trädgård med stor biologisk mångfald.

CHARLES DOWDING, internationellt känd odlare och författare som skrivit dussintals böcker om no-dig metoden. Charles föreläser om hur han byggt upp sin fantastiska odling på Homeacres Farm i Somerset.

ANNEVI SJÖBERG, certifierad permakulturdesigner, och en av grundarna till Permakultur Stjärnsund, medförfattare till böckerna Skogsträdgården: odla ätbart överallt & Fleråriga grönsaker: upptäck, odla, njut. Annevi föreläser om hållbart skogsbruk, skogsträdgårdar och fleråriga grönsaker.

Långbro gård ligger i Mölnbo och består av 350 hektar skogsmark och åkermark och huvudbyggnaden där föreläsningssal, matsal och sovrum finns byggdes omkring 1840. Hela gården är under uppbyggnad och planerna är att skapa en mötesplats för odlande, hantverk och besöksverksamhet.

Mer info och anmälan: www.holisticgardening.se

Event Information

}  september 02, 2023 to oktober 22, 2023
  lördag, 10:00 to 17:00
n  PDC
    SEK7500

Event Organizer

Get Tickets

Remaining Tickets:

This Event is fully booked.Please contact to website Owner

Share event