Delvis digital PDC kurs med 2 helgträffar, start 21 mars

Delvis digital PDC kurs med 2 helgträffar, start 21 mars

På den här Certifieringskursen erbjuder vi 11 digitala föreläsningar via plattformen Zoom på tisdagar kl 17 – 20 från 21 mars och två helger med praktik, studiebesök och designarbete, 10 – 11 juni och 17 – 18 juni i Stockholm med omnejd.

info: www.holisticgardening.se

Kursavgift : 7.500 kronor (kan delbetalas)

Innehållet är detsamma som på alla våra PDC kurser, vi går igenom:

Permakulturens designprinciper & designverktyg, Jorduppbyggnad & kompostering, Regenerativ odling & agroforestry
No-dig odling, fleråriga grönsaker & skogsträdgårdar, Regnvattensinsamling & bevattningsmetoder, Växthus för nordliga breddgrader Permakultur i världen, m.m.

Huvudlärare på kursen är MARIA SVENNBECK, diplomerad permakulturdesigner, utbildad permakulturlärare, trädgårdsmästare och småskalig grönsaksodlare. Maria har hållit över 50 introduktions- och certifieringskurser i permakultur de senaste 15 åren både i Sverige och internationellt och var tidigare ordförande i svenska permakulturföreningen.

Vi besöker BÖRJE REMSTAM, författare och tidigare ordförande i FOBO som visar sin imponerande no-dig trädgård utanför Eskilstuna. Börje slutade gräva och vattna för 40 år sedan och har sedan dess byggt upp en en otroligt vacker och produktiv trädgård med stor biologisk mångfald.

CHARLES DOWDING, internationellt känd odlare och författare som skrivit dussintals böcker om no-dig metoden. Charles föreläser om hur han byggt upp sin fantastiska odling på Homeacres Farm i Somerset.

ANNEVI SJÖBERG, certifierad permakulturdesigner, och en av grundarna till Permakultur Stjärnsund, medförfattare till böckerna Skogsträdgården: odla ätbart överallt & Fleråriga grönsaker: upptäck, odla, njut. Annevi föreläser om hållbart skogsbruk, skogsträdgårdar och fleråriga grönsaker.

ANDERS LINDÉN, är en av pionjärerna inom svensk Agroforestry som föreläser om hur han tog över sin familjegård Rydeholm på Österlen och nu odlar hundratals frukt- och nötträd.

Praktik gör vi hos ANNA MODIG, certifierad permakulturdesigner och trädgårdsmästare på Ingarö, som byggt upp en vacker no-dig odling med grönsaker och snittblommor.

På fina LÅNGBRO GÅRD utanför Mölnbo kommer vi också att arbeta praktiskt samt jobba med en designuppgift som redovisas av dem som väljer att ta ett certifikat – Permaculture Design Certificate. Det är också möjligt att inte certifiera sig och bara delta i kursen efter eget intresse.

En anmälningsavgift på 3.000 kr betalas vid anmälan, resterande avgift kan antingen betalas innan kursstart, eller delbetalas med 1.500 kr i slutet av mars, april och maj. Ingen tidigare erfarenhet behövs, men innan kursstart skickas en del faktablad och lästips ut.

Mer info och anmälan på: www.holisticgardening.se

Event Information

}  mars 21, 2023 to juni 18, 2023
  tisdag, 17:00 to 17:00
n  PDC
  Stockholm
  http://www.holisticgardening.se
  info@holisticgardening.se
    SEK7.500

Event Organizer

  info@holisticgardening.se

Get Tickets

Remaining Tickets:

This Event is fully booked.Please contact to website Owner

Share event