Certifieringskurs i Permakultur (PDC) i Stockholm maj-okt 2022

Certifieringskurs i Permakultur (PDC) i Stockholm  maj-okt 2022

DATUM: 7 – 8 maj, 4 – 5 juni, 27 -28 aug, 17 – 18 sep, 8 – 9 okt

Info & anmälan: info@holisticgardening.se

Sommaren 2022 erbjuder vi en spännande och dynamisk kurs i Stockholm med många erfarna permakulturlärare och föreläsare. Kursen är både teoretisk och praktisk med designövningar, praktik utomhus, gruppövningar och diskussioner. Under kursens gång får deltagarna jobba med en egen designuppgift och efter avslutad kurs erhålles ett internationellt erkänt certifikat i permakulturdesign, Permaculture Design Certificate av Nordiska Institutet för Permakultur.

Kursavgift: 6.900 kr inkl. moms

Huvudlärare på kursen är MARIA SVENNBECK utbildad trädgårdsmästare och diplomerad permakulturdesigner och lärare. Maria har hållit över 50 introduktions- & certifieringskurser i permakultur i över 12 år, både i Sverige och internationellt. Hon var tidigare ordförande i Svenska permakulturföreningen. Mer info om Maria och kursen: www.holisticgardening.se

ANNEVI SJÖBERG, certifierad permakulturdesigner och utbildad miljövetare och miljöingenjör, en av grundarna till Permakultur Stjärnsund. Medförfattare till böckerna Skogsträdgården: odla ätbart överallt & Fleråriga grönsaker: upptäck, odla, njut. www.stjärnsund.nu

BÖRJE REMSTAM, legendarisk odlare och författare till boken Min dröm om lustgården. Vi gör studiebesök hos Börje och får en guidad tur i hans trädgård där han täckodlat i över 40 år. www.remstam.se

På kursen spenderar vi en hel dag på Lindeborgs Eco Retreat untanför Nyköping, en vacker permakulturgård med får, höns, biodling, dammar, ängar och grönsaksodlingar som drivs av certifierade permakulturdesigners JULIA och CARL LINDEBORG. På gården får vi vara med och anlägga den 500 kvm stora skogsträdgården och plantera växter runt den nyetablerade dammen.Lunchen lagas av egenodlade grönsaker och tillagas av gårdskocken Peter Andersson som tidigare drev restaurang Volt. https://www.lindeborgs.com

Vi besöker Huvudsta Trädgård i Solna som är en Zero Waste Garden och drivs av trädgårdsmästaren ELIN ARONSSON BIES. Här satsar man på samarbeten med lokala restauranger som Paul Taylor, Paul Svenssons och Tareq Taylors restaurang i Sundbyberg, för att skapa en hållbar cirkulär odling i stadsmiljö. Förutom att de odlar grönsaker, odlar de också bin och föder upp vaktlar. https://www.huvudstatradgard.se

De flesta teorilektioner hålls i Formalinfabriken, en gammal industribyggnad i det nya bostadsområdet Nobelberget i Sickla.

Event Information

}  maj 07, 2022 to oktober 09, 2022
  lördag, 10:00 to 17:00
n  PDC
  Stockholm
  info@holisticgardening.se
    SEK6.900

Event Organizer

   Holistic Gardening
  info@holisticgardening.se

Get Tickets

Remaining Tickets:

This Event is fully booked.Please contact to website Owner

Share event