Certifieringskurs i Permakultur (PDC) i Stockholm 2022 – KURSEN ÄR FULLBOKAD, VÄNTELISTA FINNS

Certifieringskurs i Permakultur (PDC) i Stockholm 2022 – KURSEN ÄR FULLBOKAD, VÄNTELISTA FINNS

29 – 30 januari, 19 – 20 februari, 26 – 27 mars, 23 – 24 april, 21 – 22 maj 2022

Våren 2022 erbjuder vi en spännande och dynamisk kurs i Stockholm med många erfarna permakulturlärare och föreläsare. Kursen är både teoretisk och praktisk med designövningar, praktik utomhus, gruppövningar och diskussioner. Under kursens gång får deltagarna jobba med en egen designuppgift och efter avslutad kurs erhålles ett internationellt erkänt certifikat i permakulturdesign -Permaculture Design Certificate av Nordiska Institutet för Permakultur.

På kursen går vi bl.a igenom permakulturens designverktyg, olika odlingssmetoder som täckodling, skogsträdgårdsodling och odling av fleråriga grönsaker. Vi tittar på vatteninsamling och bevattningssystem, djuren i permakultur, passiva växthus, alternativa komposteringsmetoder, social arkitektur och mycket mer.

Huvudlärare på kursen är MARIA SVENNBECK utbildad trädgårdsmästare och diplomerad permakulturdesigner och lärare. Maria har hållit över 50 introduktions- & certifieringskurser i permakultur i över 12 år både i Sverige och utomlands.

ANNEVI SJÖBERG, certifierad permakulturdesigner och utbildad miljövetare och miljöingenjör, en av grundarna till Permakultur Stjärnsund. Medförfattare till böckerna Skogsträdgården: odla ätbart överallt & Fleråriga grönsaker: upptäck, odla, njut.

BÖRJE REMSTAM, legendarisk odlare och författare till boken Min dröm om lustgården. Vi gör studiebesök hos Börje och får en guidad tur i hans trädgård där han täckodlat i över 40 år.

JEANETTE SAHLSTRÖM OCH JENS ÄLVENSTRAND, certifierade permakulturdesigners som bor i en i villa i Huddinge med höns, skogsträdgård och köksträdgård. Här gör vi praktik en dag och får bl.a lägga en varmkompost och plantera skogsträdgårdsväxter.

JONAS ROOS, bonde och certifierad permakulturdesigner. Vi besöker Jonas på Mölntorp Gård, där han håller kor, grisar, höns och ankor i ett s.k rotationsbete. På gården tillverkar de också ost av alla de slag.

ERIK BERG, certifierad permakulturdesigner, arkitekt och projektledare för det sociala projektet Egnahemsfabriken på Tjörn.

Mer detaljerad kursbeskrivning och anmälan finns på: www.holisticgardening.se

 

page1image1799360

Event Information

  Stockholm
}  januari 29, 2022 to maj 22, 2022
  lördag, 03:55 to 03:55
  m.svennbeck@gmail.com
    6.900SEK

Event Organizer

   www.holisticgardening.se
  m.svennbeck@gmail.com

Get Tickets

Remaining Tickets:

This Event is fully booked.Please contact to website Owner

Share event