15sep2016
cal_thumb_8
Ecotopia på Österlen, Bondrum 1334, 273 92 Skåne Tranås

Pris 100:-

Varför skall jag välja ekologiskt?

Denna temakväll handlar om det ekologiska valet, varför ekologiskt egentligen är billigast och om varför man odlar ekologiskt.

Kvällens föredrag ger svar på varför ekologiska grönsaker både är mer näringsrika och egentligen också billigare än konventionellt odlade och varför ekologisk odling är den enda lösningen för att rädda vår planet. Föredraget handlar också om ett fascinerande samspel som naturen skapat under årmiljoner. Just detta samspel som den ekologiske odlaren försöker efterlikna i stället för att odla med konstgödsel och gifter. Och hur han tar hjälp av naturen för att föda sina plantor i stället för att producera dyr konstgödsel med hjälp av fossil energi.

Åke WikströmKursledare: Åke Wikström brinner för frågor kring hälsa, ekologisk odling och miljö. Han har 40 års erfarenhet av ekologisk odling. Åke var först mycket aktiv inom förbundet för Organisk-Biologisk odling. Senare har han varit eldsjälen bakom ett meditationscenter och uppbyggnaden av Hällungen Kursgård (idag Solhälla). Nu driver han företaget Hållbar Hälsa, ett projekt inom ekologi, permakultur och hållbar utveckling. Här driver han en 10 000 kvadratmeter stor ekologisk trädgård, gårdsbutik och café, levererar ekolådor, erbjuder trädgårdsvandringar och håller kurser. Detta tillsammans med sin fru Tingting.

När: Fredagen den 7 oktober kl. 18.30 – ca. 21
Inträde: 100:-
Ekofik: Öppet innan föredraget och under pausen
Mer info: Kontakta oss här eller ring 0703 330 814. Mer info om företaget Hållbar Hälsa hittar du här.

Ecotopia på Österlen, Bondrum 1334, 273 92 Skåne Tranås

Karin Malmgren / 0703-330 814

Tillbaka..