07apr2017
08apr2017
collage_skogstradgard_2017-1
Bondrum 1334, 273 92 Skåne Tranås

Pris 1700:-

Vad är egentligen en skogsträdgård och hur går jag till väga för att designa en? Hur kan jag använda skogsträdgårdsdesignen i ett hållbart matförsörjningssystem, hemma och i samhället?

I den här kursen får du lära dig mer om vad en skogsträdgård är, de olika funktionerna i skogsträdgården och hur du går tillväga för att designa en skogsträdgård. Med utgångspunkt i designen till ecotopias skogsträdgård blandas teori med praktiska designövningar för att du ska få konkreta verktyg att skapa på egen hand efter kursen. Du lär dig hur du kan placera växter för att näringsbalansen i jorden ska bli bra, hur du designar för att gynna insekterna och hur du gör en grunddesign utifrån behoven på den specifika platsen. För att med enkla verktyg kunna skapa en vacker och spännande miljö får du också idéer kring hur du kan jobba med färg och form och hur du kan tänka kring växtval och placering för att trivas i trädgården.

Oavsätt om du vill använda kunskaperna i din villaträdgård, designa en skogsträdgård för självhushållning eller vill designa in ekosystemtjänster i din stora produktion bjuder denna kurs på värdefull kunskap.

Bondrum 1334, 273 92 Skåne Tranås

Ecotopia på Österlen / info@ecotopia.se

Tillbaka..