21apr2018
Bondrum 1334, 273 92 Skåne Tranås

Pris 800:-

En grundkurs i ekologisk fröodling

För att bevara den odlade mångfalden är det viktigt att vi odlare lär oss att odla våra egna grönsaksfröer. När multinationella företag vill ha monopol och EUs regelverk gynnar de stora aktörerna, men inte mångfald och småskalighet behöver vi ta saken i egna händer. Fröerna är grunden till matsäkerhet.

På den här kursen kommer du att få lära dig vad du behöver för att komma igång med din egen fröodling. Från att bevara just din mormors ärtor till att välja ut de lökar som fungerar bäst på din jord. Vi kommer att lära oss att få fram moget frö, att undvika att sorterna korsar sig med varandra, och att förvara dem med god livslängd. Dina hemmaodlade fröer kommer att ha bättre grobarhet än de som vanligen finns att sälja, och du kommer att få överskott som du kan vara generös med till dina vänner!

Så här säger några av tidigare deltagare:

”Intressant, utförligt och VIKTIGT!”
”Precis allt jag ville veta + mycket mer”
”Nu skall jag hem och odla och samla och dela med mig. Tack!”
”Jag är mycket nöjd med frökursen på Ecotopia”

Vi som har fröer att dela med oss av tar med till kursen, och du kan få eller byta till dig kul sorter. De fröer vi arbetar med under kursdagen kommer du att få med dig hem av. En bra möjlighet att få tag i udda frösorter och att bidra till den odlade mångfalden är Föreningen Sesam. I priset för kursen ingår därför föreningens fina Jubileumsnummer av tidningen SesamNytt.

En kurs som både ger kunskap, energi och framtidstro!

Kursledare: Louise Lundberg som leder kursen är aktiv i Föreningen Sesam. Louise är ekolog, småbrukare, föreläsare och världsförändrare med fokus på att få in mer grönska i städerna och i människors hjärtan och medvetande. Hållbar stadsplanering, omställning till en resilient framtida livsstil, permakultur, odling, hotade husdjursraser i levande genbank, skapande hantverk, samverkan med naturen är de genomgående fokusområdena i Louises arbete. Louise är en engagerande och inspirerande kursledare med bred kunskap och sprudlande entusiasm.

Mer info & anmälan här!

 

Bondrum 1334, 273 92 Skåne Tranås

Ecotopia Österlen / Karin Malmgren

Tillbaka..